Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekryteringsexperten Linnea i Jönköping - Fem tips vid rekryteringen: “Lätt att missa”

Linnea är rekryteringskonsult på Poolia i Jönköping och hon har hjälpt många kunder med rekryteringar. Här är hennes bästa knep att hitta rätt.

På Poolia Jönköping arbetar åtta erfarna specialister. De har akademisk utbildning, lång erfarenhet av ledarskap, rekrytering, interim management och bemanning.

I dag har de omkring 100 konsulter på uppdrag inom tjänstemannaområdet, då främst inom ekonomi, management, HR, försäljning, inköp, IT och kommunikation.

– Vårt kontor präglas av teamwork och en öppen företagskultur där vi hjälper och lär av varandra. De som träffar oss upplever ett högt engagemang, professionalitet och hjärtlighet eftersom vi älskar det vi gör, berättar rekryteringskonsulten Linnea Broman.

Poolia Jönköping rekryterar ungefär 100 chefer och specialister per år och har en mycket god lokal kännedom om kandidatmarknaden i Jönköping, menar Linnea.

Poolia har bland annat engagerat sig i utmärkelsen Årets Unga Ledande Kvinna, där företagets rekryteringskonsulter arbetar med urval, djupintervjuer, tester och referenstagning. Resultaten leder till en presentation av slutkandidater för juryn där bland andra Poolia Jönköpings VD sitter.

– Vi på Poolia Jönköping är också initiativtagare och prisutdelare av utmärkelsen Årets Digitala Ledare vid Jönköpingsgalan, där vi lyfter fram regionens förebilder inom ledarskap och digitalisering.

Kontakta Poolia Jönköping här

När det kommer till rekrytering är Linnea och hennes kollegor experter och de delar gärna med sig av sin expertis.

Rekrytering är en process som kan ta mycket tid i anspråk och det kan vara svårt att själv ta fram en kravprofil.

– Samtidigt är det viktigt både att hitta rätt person för jobbet och att rekryteringen ska genomföras effektivt och smidigt. Det är några av skälen till att många väljer att vända sig till oss, berättar Linnea.

Linneas bästa rekryteringstips:

1. Rekrytering tar väldigt mycket tid, men det vet du säkert. Genom att ta hjälp av en rekryteringskonsult som kan sköta hela rekryteringsprocessen – från att ta fram kravprofil och skriva jobbannons, till att ta hand om ansökningar, återkoppla och utföra intervjuer - så kan du spara mycket tid som du kan lägga på övrig verksamhet istället.

2. Försök tänka utanför boxen. Det kan vara lätt hänt att man landar i samma kravprofiler varje gång och att ditt företag inte får den vitamininjektion en riktigt bra nyrekrytering kan vara.

3. Ibland kan man göra misstaget att rekrytera på magkänsla istället för kompetens, vilket kan resultera i en felrekrytering och bli dyrt för ditt bolag. Därför är det bra att ha en objektiv part med i processen, som kan göra urval utifrån kritiska kvalifikationer och presentera kandidater som matchar dina kompetensbehov. På så sätt kan du känna dig trygg med att kandidaten du anställer både har rätt bakgrund och personlighet för just din organisation.

4. Det är viktigt att nå ut till så många som möjligt, så se därför till att ta hjälp av alla nätverk du kan. En rekryteringskonsult har ett väldigt stort nätverk med olika kompetenser och erfarenheter och det ökar chansen att hitta den optimala kandidaten. På så sätt blir chansen större för en riktigt god rekrytering.

5. Tänk på att återkoppla till alla kandidater. En brist på återkoppling till en kandidat, som har lagt ner mycket tid på sin ansökan, riskerar att skada bilden av ert företag. Däremot ger det en mycket positiv bild av ditt företag om det har en god kommunikation med sökanden. Hos oss finns upparbetade rutiner för dessa moment och vi är måna om att även de som inte får jobbet har en fortsatt god bild av er som arbetsgivare.

Läs mer om Poolia Jönköping

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Poolia Jönköping och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.