Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Restaurang i Jönköping febertestar sina kunder – får kritik från smittskyddsexperten: ”Det är inget effektivt sätt”

För att skapa ökad trygghet hos de som fortfarande äter ute har krögaren Mai Quyen börjat med feberscreening i dörren till sin asiatiska restaurang Basilika i centrala Jönköping.
– Har man en förhöjd kroppstemperatur så talar maskinen om det, säger restaurangägaren.

”Min erfarenhet är att folk uppskattar att vi gör det här och min personal har inte något emot att testa sig”, säger Mai Quyen.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Kerstin Arwidson

Annons

Få gäster vågar sig ut på restaurang i coronatider. Mai Quyen, som äger och driver Basilika på Hoppets torg vittnar om 60 procent minskad beläggning.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan