Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Risk för slukhål – väg avstängd

I dag inleds ett större vägarbete på Bangårdsgatan, mellan Ryhovsmotet och Solåsrondellen. Bron över E4:an kommer vara helt avstängd för trafik under arbetets gång som beräknas ta cirka två veckor.

Som Jnytt har berättat om tidigare är anledningen till det omfattande arbetet att man hittat ett hålrum under vägen. Något som inom en nära framtid skulle kunna ge större problem med slukhål eller sättningar om det inte åtgärdas.

Bron stängs av

I samband med reparationen kommer dessutom hela bron att asfalteras om. Under cirka två veckors tid kommer därför bron vara helt avstängd för trafik då arbetet pågår. Detta innebär en stor påverkan på trafiken som ska över E4:an.

Jönköpings kommun rekommenderar trafikanter på E4:an norrifrån att ta en tidigare avfart, vid Asecs, för att nå Ryhov smidigast. Söder ifrån når trafiken både Ryhov och M2-center som vanligt, men rekommenderas att ta en tidigare avfart för att nå Solås center.

Det kommer sitta informationstavlor på E4 söderifrån och norrifrån samt på riksväg 40 västerifrån.

Ingen påverkan på E4:an

Trafiken på E4:an ska inte påverkas av arbetet då vägen och samtliga körfält är öppna som vanligt, meddelar kommunen.

Läs mer: