Det var vid lunchtid i torsdags som en brand utbröt i Rosengallerian i Huskvarna.

Branden gjorde att flera verksamheter i huset fick stänga för dagen, men värst drabbat blev Nordic Wellnes med omkring 1 500 medlemmar.

Gymmet har stängt, och kommer så att ha för lång tid framöver.

– Vi vet inte när vi kan öppna igen, det kommer ta ett tag, ett par månader. Branden var begränsad, det är röken som har förstört vår lokal, säger Petra Jonsson som är regionchef på NW till Jnytt.

Foto Rebecca Staf

I dagarna har gymmet möte med såväl försäkringsbolag som saneringsbolag för att förstå omfattningen av skadorna. Två saneringsbolag är i nuläget inkopplade, ett för lokalen och ett som ska rengöra alla maskiner.

Att Nordic Wellnes har stängt ställer ju så klart också till det för de som tränar i lokalerna.

Foto Rebecca Staf

Som medlem får man träna på alla andra Nordic Wellnesanläggningar i kommunen. När det gäller gruppträningen så har man dock lite andra lösningar på gång.

– Gym är svårt att flytta på, men gruppträning kan man göra lite här och där, säger Petra Jonsson som berättar att man kommer anordna lite pop up-gym och att man förmodligen även kommer att ha några pass utomhus.

– Vi var jättebedrövade men nu känner vi att vilken häftig grej vi kan vända det till. Vi får vara lite kreativa. Träningen i Huskvarna kommer leva men det kommer inte ske i lokalen, säger Petra Jonsson.