Det handlade om en brand i källaren på flerfamiljshuset och Räddningstjänsten med flera styrkor kom till platsen. Branden lokaliserades till källaren men innan man kunde ta sig in för att släcka spreds en kraftig rök i flera trappuppgångar.

Styrkor från Huskvarna, Jönköping, Forserum, Aneby och Bankeryd var på platsen. Även polis och ambulans larmades dit. De boende i huset evakuerades till en närliggande kyrka eftersom rök hade börjat ta sig in i lägenheterna. Ingen person har dock kommit till skada.

Fick evakuera djuraffären

I den drabbade fastigheten ligger djuraffären Huskvarna Hund och katt.

- Vi kände först att det luktade väldigt varmt, berättar Elin Lundström som är en av delägarna till butiken. Sedan började rök bolma in i butiken och då var jag tvungen att utrymma. Strax därefter kom Räddningstjänsten.

Vad gör du nu?

- Jag är utanför butiken för att ha koll. Räddningstjänsten har ställt in stora fläktar för att få ut röken.

Brandorsaken oklar

Vid 15-tiden kunde Räddningstjänsten meddela att branden var släckt. Det är dock oklart vad det var som hade börjat brinna och varför. Räddningstjänsten kommer att vara på plats för efterbevakning under lördagskvällen.

De boende i samtliga lägenheter utom två kunde flytta tillbaka under lördagskvällen. Två lägenheter var såpass rökskadade att de boende inte kunde bo där under natten.

Det är dock oklart varför det började brinna. Polisen har inlett förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet, man kommer att göra en teknisk undersökning på platsen, förmodligen blir den av på måndag.

Har du bilder, Vet du mer?