Vid 7.30-tiden på torsdagen fick polisen samtal från en lastbilsförare som anmälde att okända gärningspersoner hade slangat diesel från hans lastbil som var parkerad utmed riksväg 26 i Bottnaryd.

Enligt polisen har omkring 200 liter diesel stulits, och ett 20-tal liter hade spillts ut på marken utanför som måste saneras. Föraren sov vid tillfället och upptäckte stölden först när han vaknade.

En halvtimme senare anmäldes ett inbrott i en lastbil som stått parkerad i Västra Jära utmed riksväg 40. Föraren uppgav att ett okänt antal bilbatterier hade stulits. Värdet på stöldgodset är inte känt.

Utesluter inte samband

Utöver detta har polisen tagit emot tre anmälningar om stölder ur lastbilar i Gislaved och Värnamo. Polisen utesluter inte att det finns samband mellan stölderna.

– Det är naturligtvis något som den som får det på sitt bord kommer att titta på, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen region Öst.

Någon misstänkt gärningsperson fanns inte på förmiddagen.

– I nuläget känner jag inte till att vi har något att gå på. Men vi är på brottsplatserna nu och jag vet inte vad som har kommit fram i förhör, säger Monica Bergström.