Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rösta på Årets Idrottsprestation

 
Jönköpingsgalan 2019
Visa alla artiklar

Nomineringstiden är slut. Nu är det dags att rösta igen. Jnytts läsare ska precis som vanligt säga sitt. Vem har svarat för Årets Idrottsprestation 2018?

Året är visserligen inte riktigt slut än, men vi tror inte att det händer något under årets sista dagar.

Den 23 februari är det dags för Jönköpingsgalan som i år arrangeras på Elmia. Som vanligt delar Jnytt ut det, i våra ögon, tyngsta priset när Årets Idrottsprestation ska delas ut.

Förra året gick priset till HV71 för deras SM-guld som i hård konkurrens med simhoppstjejen Emma Gullstrand och styrkelyftartjejen Kristine Almroth. Och det var Jnytts läsare som tyckte att HV71 skulle vinna.

När Årets Idrottsprestation delas ut den 23 februari så är det alltså folkets röst som gör sig hörd. Det är ni som bestämmer vem eller vilka som ska stå på scenen för att ta emot priset.

Nedan följer en kort presentation av årets kandidater som ni läsare plockat fram. Listan bantas sedan till tre stycken som nomineras till Jönköpingsgalan.

Wetterbygden Basket

Har på några få år tagit klivet upp till den högsta ligan både på dam- och herrsidan. Har vuxit rejält både på och utanför planen.

Cajsa Persson, Jönköpings GK

Jönköpingstjejen höll nerverna under styr och tog EM-guld i golf i lag tillsammans med göteborgstjejen Linda Wessberg.

Åsa Lundström

Samtidigt som hon avslutade sina studier till läkare kvalificerade hon sig till Ironman VM på Hawaii.

Jönköping Spartans

Är en av de yngre föreningarna i amerikansk fotboll men har utvecklats stort. Vann sin divison 1-serie efter att endast förlorat en match.

Emma Gullstrand Jönköpings SS

Simhoppartjejen var nominerad redan förra året och har i år fortsatt sin utveckling, trots en brusten trumhinna som höll henne borta från vattnet i åtta veckor.

Husqvarna FF dam

HFF-tjejerna vann sin serie utan en enda förlust och tog klivet upp i division 1 det det nu blir heta derbyn mot Mariebo nästa år.

Ida Djärf Björklund, Husqvarna MK

Tog i år en SM-medalj när hon blev trea i MX Woman för tjejer. Har även prövat på VM-äventyret ute i Europa.

Assyriska IK

Har staplat seriesegrar på löpande band de senaste åren och spelar nu i division 1 nästa säsong. Är därmed kommunens näst bästa lag på herrsidan.

August Höglund, IKHP

Vann junior-SM i ”fel disciplin”. Mountainbikecyklisten tog sensationellt guld i linjeloppet på landsväg när han körde ifrån konkurrenterna.

Mira Ljungman och Fidelie Uddén, Jönköpings GF

Gymnastiktjejerna har det här året vunnit SM-guld och knep dessutom ett brons vid nordiska mästerskapen i duo, rytmisk sportgymnastik.

Läser du i appen, klicka här för att rösta!