Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem har gjort Årets Idrottsprestation?

Nu är det snart dags igen. Den 14 mars arrangeras Jönköpingsgalan på Elmia. Och som vanligt delar Jnytt ut ett av de mest populära priserna, ”Årets Idrottsprestation”.

Nomineringstiden är över. Nu är det du som ska ta del av listan härunder, där ni läsare har fått nominera era kandidater.

Lägg din röst på den kandidat som du tycker har svarat för ”Årets Idrottsprestation” 2019. De tre som får flest röster går vidare till den stora finalen i Elmia där det kommer att avslöjas vem eller vilka som har vunnit.

Mycket folkligare än så här kan det knappast bli. Det är ni läsare som avgör vem som ska vinna. Omröstningen slutar den 16 januari.

Och årets vinnare är...

Här är de nominerade

Milad Mazdak

BK Ringen

Vann guld i senior-SM i boxning i 64 kg-klassen. Har ett junior- och ett seniorguld sedan tidigare i SM men det här var det första för BK Ringen.

Adam Johansson

Wätternbrytarna Jönköping

Vann guld i junior-VM i armbrytning, juniorer under 18 år i klassen - 70 kg

Tobias Ludvigsson

Jönköpings Cykelklubb

Tog SM-guld på hemmaplan i tempo och blev tvåa i linjeloppet, World Tour-cyklist som är med på de stora etapploppen.

Gustav Salminen

Huskvarna

Vann SM-guld i konstflyg med motorflygplan i klassen motor aerobatics. Har flera tunga titlar sedan tidigare, men då i segelflyg.

Zion Nybeck, Hugo Alnefelt, Simon Holmström

HV71

Världsmästare med U18-landslaget vilket var Sveriges första guld någonsin i den åldersklassen. Seger mot Ryssland 4-3 i finalen.

Isa Envall

IKHP

Skrällde rejält och tog VM-guld i junior-VM i Danmark. Gjorde det i medeldistansloppet där hon mer eller mindre utklassade sina konkurrenter

Björn Ahlberg

Jönköpings SK

Vann VM-guld i klassisk styrkelyft när det arrangerades på ”hemmaplan” i Helsingborg. 63 år gammal vann han klassen för 60-70-åringar.

Marcus Denke

Norrahammar

Vann EM-guld för veteraner i styrkelyft i Rumänien där han även passade på att sätta nytt svenskt rekord. 41 år gammal.

Tabergsdalen TK

Tennisherrarna svarade för en skräll när de sensationellt gick upp i Elitserien

Hallby Handboll

Jönköping

Gick upp till Handbollsligan för herrar efter stabilt spel i Allsvenskan följt av en gastkramande kvalserie mot Karlskrona.

Jönköpings IK dam

Jönköping

Damerna gick till slutspel för första gången på 22 år där man sedan åkte ut mot KAIS-Mora.

Tim Edberg

Husqvarna MK

Endast 17 år och och blev SM-trea i den stora motocrossklassen vilket är ovanligt. Av bara farten vann han även junior-SM efter total dominans.

Johannes Eklöf

Hallby SOK

Skidåkare som vann spurtpriset i Risberg i Vasaloppet

Emma Gullstrand

Jönköpings SS

Simhoppartjejen vann under 2019 dubbla guld i nordiska mästerskapen i svikthopp.

Spartans silvertjejer

Jönköping Spartans

Sara Wikström, Mathilda Törnebladh, Heidi Svensson Duric, Mallory Fraiche, Matilda Svensson Duric och Hanna Karlsson från Jönköping Spartans var med i det svenska landslaget som sensationellt tog EM-silver i amerikansk fotboll.