Regnet föll i Göteborg en timme innan match, men när matchen började var det istället solsken och matchen spelades på en tillsynes fin gräsmatta på Ullevi. J-Södra kom till spel utan Tommy Thelin och Edin Hamidovic som saknades på grund av sjukdom.

Det var heta känslor direkt och Frank Pettersson åkte på en rejäl tackling av August Wängberg som varnades. En stund senare fick Daryl Smylie gult kort när han tryckte omkull en hemmaspelare utanför spel. Nordirländaren blev även utvisad när han drog på sig sitt andra gula kort efter att ha kommit sent in i en duell efter 35 minuter.

– Jag har inte sett tacklingen på Frank i repris, men den känns jäkligt tuff. Har han kvar foten i marken kan det sluta rejält illa för honom och det är tur att han inte har det., men jag har som sagt inte sett reprisen, säger Sebastian Crona till Jnytt.

– Det blir en grinig match med mycket frisparkar och dueller, men det är helt okej och ska vara så i fotboll. Men båda lagen kanske tappar huvudet lite och det blir en känslosam match, fortsätter mittbacken.

"Vi startar matchen dåligt"

Daryl Smylie visades ut i den första halvleken.

Foto Erik Boström

Hemmalaget ledde redan med 1-0 när Smylie visades ut. Predrag Randelovic gjorde målet när han skruvade en hörna direkt i mål efter 25 minuter. Under slutdelen av halvleken hade GAIS bud på fler mål, men Frank Pettersson gjorde en kanonräddning och fick senare se en boll ta i utsidan av hans högra stolpe.

– Vi startar matchen dåligt och de kommer ganska bra i sin press, vi spelar in i dem lite för många gånger. Sen åker vi på ett tidigt rött kort och egentligen handlar det om att jobba ut den första halvleken, det handlar om att det ska stå 1-0 i paus, säger Crona.

Den andra halvleken bjöd inte på någon större fotbollsunderhållning och var under stora delar mer eller mindre helt händelselös. J-Södra spelade upp sig och jämnade ut spelet, men vägde lite lätt framåt. Andreas Brännström valde att byta in Ahmad Gero med knappa fem minuter kvar att spela, men inhopparen hann inte sätta något större avtryck på matchen. Den andra halvleken var dock ett steg framåt för J-Södra.

– Vi bestämde oss för att göra match av det, vi skulle vara kompakta och ställa om. Fanns det läge att pressa skulle vi göra det. Jag tycker vi gör det bra i andra och det är surt vi inte får in en kvittering. Med lite mer marginaler på vår sida så får vi med oss poäng idag, säger Crona.

Bästa kvitteringschansen fick Fabio Gama när han kom till avslut i straffområdet, men bollen satt rakt i famnen på Marko Johansson. Även om bortalaget gjorde en bättre andrahalvlek saknades det något framåt när laget var en spelare mindre på planen.

– De är en man extra och kan släppa iväg en till att ha hängande i anfall om de vill. Det blir en konstig match, men jag tycker att det över stora delar inte syns att vi är en man mindre. Vi får bygga vidare och analysera imorgon om vad vi ska slipa på och så vidare, avslutar Sebastian Crona.

Jnytt-TV: Frank Pettersson om matchen och situationen när han blev tacklad i matchinledningen i det ena klippet och presskonferensen med lagens tränare i det andra.