En tung vårsäsong, där Råslätts SK bland annat sparkade tränaren Vladan Ladan, slutade med en liten ljusglimt då de vann med 1-0 mot bottenkonkurrenten Älmeboda/Linnaryd.

Men när division 2-spelet återupptogs för Råslätts del blev det ny förlust direkt.

I hemmamatchen mot Dalstorp hamnade RSK i underläge med 1-0 redan innan första kvarten var spelad när gästerna gjorde mål efter en tilltrasslad situation. I upptakten av den andra halvleken ökade bortalaget på till 0-2 via en straff. Då var uppförsbacken brant för Råslätt som aldrig var nära några poäng under tisdagskvällen.

– De är snäppet vassare än oss, men det är tråkigt att de får två skitmål. Det är tråkiga mål som gör att vi går ner oss, vi behöver hålla huvudet högt även om det blir skitmål bakåt, säger anfallaren Adam Öksüz som plockats in från Tenhult under sommaren.

"Ska inte gräva ner oss"

Adam Öksüz gjorde debut i RSK-tröjan efter sin övergång från Tenhults IF.

Foto Erik Boström

Dalstorp gjorde både 0-3 och 0-4 innan den andra halvleken var över och matchen var inte spännande efter straffmålet till 0-2. Faktum är att gästerna kunde gjort något eller några mål till. Råslätt hade inte mycket att komma med framåt, men det som skapades kretsade kring nyförvärvet Adam Öksüz, som kan komma att bli nyttig i RSK under hösten.

– Vi snackade i halvtid om att det inte gör något att det står 1-0 och att vi ska ut och ta tag i det. Men de får ett tråkigt mål efter straffsituationen, säger forwarden, som tycker att det finns kvalitet nog i truppen för att vända på den tuffa säsongen.

– Jag tycker ändå det ser ljust ut och vi ska inte gräva ner oss efter en sådan här match. Vi kommer fortsätta kämpa och ger inte upp, nu är det ny match på lördag och vi kommer kriga på.

Förutom Adam Öksüz har Råslätt även plockat in Odisho Tammo från Husqvarna FF:s ungdomssektion under sommaren.