Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rysaravgörande väntar: ”Spännande”

Wetterbygden Sparks missade första chansen att säkra en slutspelsplats i Svenska basketligan.

– Det var inte det som var meningen, säger Sparksstjärnan Louice Halvarsson.

Hemmamötet mot Eos blev en rysare. Men efter fyra spelade perioder var det gästerna från Lund som hade gått segrande ur striden med 61–56.

En seger hade inneburit att Huskvarnalaget varit klart för slutspel. Slutspelsplatsen hade även varit klar om Visby Laides – det enda laget som kan gå om Sparks – förlorat sin match mot Norrköping.

Men gotländskorna stod för en stark insats borta mot Norrköping, vilket gör att streckdramatiken lever inför den sista omgången.

– Vi gör det lite mer spännande och så får vi se hur det går, säger Halvarsson. Om Sparks förlorar i den sista omgången samtidigt som Visby vinner sin match tappar Wetterbygden sin slutspelsplats.

Matchen mot Eos blev en lång comebackkamp för Sparks. Gästerna gick upp till 22–10 under den första perioden.

Därefter slet hemmalaget för att komma ikapp – och lyckades.

Huskvarnagänget var även förbi poängmässigt under delar av den sista perioden. Men matchen slutade ändå i moll för det svartklädda hemmalaget.

– De ligger före oss i tabellen så jag tycker ändå att vi gjorde en bra match. Det är den första perioden som blir avgörande eftersom vi släpper in mycket poäng där. Sedan gjorde vi lite misstag på slutet som straffade sig, säger Halvarsson.

– På det stora hela gör vi en bra comeback i matchen. Vi lät det inte rinna av utan vi tog i kapp. Vi måste vara med från början. Det var samma hemma mot Södertälje förra gången. Det är extra viktigt om vi går till slutspel.

Sparks möter Alvik på bortaplan i den sista omgången den 20 mars.