Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbannelsen: ”Sista biten måste dit”

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 tappade hemma mot Färjestad – igen. Värmlänningarna har nu kvitterat kvartsfinalserien till 2–2.

HV71 vinner i Karlstad. Färjestad vinner i Jönköping.

Det verkar nästan råda någon slags hemmaisförbannelse i kvartsfinalserien mellan de två rivalerna.

– Det är underbart att spela här hemma. Men jag vet inte om det är tillfälligheter som gör att vi inte kommer upp i den nivån som vi vill, säger HV71:s Andreas Thuresson.

– Så det är svårt att säga. Jag tycker det är bra tryck här hemma. Publiken försöker få i gång oss och man försöker smälla på lite för att få i gång publiken ännu mer för att hålla i gång trycket.

Matchserien är nu lika på två efter att Färjestad vunnit sin andra raka match i Kinnarps arena med 3–1 efter att ha vänt ett 0–1-underläge.

En sur förlust för hemmalaget som vid en seger hade satt rejäl press på grundserievinnaren från Värmland.

Anton Bengtsson gjorde visserligen 1–0 genom att distinkt trycka in pucken bakom Markus Svensson med ett rappt avslut i slutet på den första perioden.

Men 20 minuter senare stod det 1–2 på tavlan efter att Linus Johansson och Jesse Virtanen gjort varsitt mål.

Gustav Rydahl satte 3–1 till gästerna i tom bur med tre sekunder kvar att spela.

Men HV71 saknade inte chanser för att vinna den här matchen.

Laget hade bland annat ett antal möjligheter i numerärt överläge. Fast precis som under stora delar av grundserien hade hemmalaget svårt att få pucken i nät bakom Markus Svensson.

– Det är den sista biten som måste dit. Vi skapar mycket chanser men om man inte hänger dit den så är det inte bra i powerplay, säger Thuresson.

– Det är något som vi måste jobba vidare med. Är det något som inte funkar måste man jobba på det.

De fyra möten lagen emellan har hittills blivit tuffa historier där det ofta varit grinigt under spelets gång och i samband med avblåsningar.

Mitt i händelsernas centrum finns ofta HV:s nummer 12.

– Jag älskar när det kommer till slutspel och man kan komma under skinnet på vissa spelare. Det ska smälla på lite. Så det är kul, säger Thuresson.

Tycker du att du lyckas med det?

– Jag försöker att få lite energi till grabbarna genom att smälla på, vilket också kan skapa lite chanser åt de andra. Det är klart att man kan göra det lite mer. Men jag tycker att vi försöker ganska bra, säger Thuresson.

Nästa match i kvartsfinalserien spelas i Karlstad på lördag.

JnyttTV. Hör tränarna på presskonferensen.

Läser du i appen och vill se alla bilder från matchen? Klicka här.

Mer slutspelsläsning