Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryter ifrån efter skärpta råden i Jönköping: Vill inte höra om fester, shopping eller bilträffar

 
Coronapandemin i Jönköping
Visa alla artiklar

Coronaråden skärps i Jönköpings län.
Då ryter regionrådet Mia Frisk (KD) ifrån mot invånarna.
– Jag vill inte höra talas om en ökad smittspridning i länet på grund av fester, shopping, semesterresor, större middagar eller bilträffar på Asecs, säger Mia Frisk.

Läs mer här!

Här är allmänna råden som ska tillämpas i Jönköpings län:

√ Var och en bör, om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.

√ Var och en bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.

√ Var och en bör avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

√ Alla verksamheter i regionen eller i regiondelen bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Detta kan exempelvis innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt, öppettiderna anpassas och verksamheten erbjuder digitala alternativ.

√ Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Sådana åtgärder kan vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar att arbeta hemifrån och tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

Källa: Regionen