Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så agerar J-Södra – duo närmar sig spel

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Erik Moberg förväntas bli borta ett lägre tag. I en intervju med Jnytt berättar Christer Persson hur man kommer jobba med truppen. Däremot kan man konstatera att tre spelare närmar sig matchform allt mer.

Erik Mobergs fotskada kan vara värre än befarat. Under gårdagen gav lagläkare Lars-Göran Hassel beskedet att Moberg blir borta minst två månader, förmodligen längre.

– Som alltid följer vi marknaden, säger Christer Persson, assisterande tränare och scoutingansvarig i J-Södra, på frågan kring hur J-Södra tänker när det gäller eventuella förstärkningar.

På plussidan kan J-Södra dock räkna in att Joakim Karlsson närmar sig matchspel med rasande fart.

– Det känns bra, jag har inte ont längre, men det är det där lilla sista. Jag får ta det lite piano, säger Karlsson som eventuellt kan finnas med i matchspel inom någon vecka.

– Vi följer planen, sen får vi se vad den innebär. Man får ta det lite lugnt i början så att man inte drar på sig någon annan skit.

Och det är inte bara Karlsson som närmar sig. Markus Tegebäck var under onsdagens träning med och körde för fullt för första gången på länge och Arni Vilhjalmsson närmar också han sig en comeback.

– Skadan är bra, jag är hundra procent. Jag har tränat ganska mycket under de tre senaste månaderna. Nu väntar jag på nästa helg och hoppas att jag kan vara med och spela då. Jag känner mig starkare än innan skadan, säger Vilhjalmsson.

Många saknades

Flera spelare saknades under J-Södras träning. Tommy Thelin, Sebastian Crona och Fredrik Olsson har alla varit sjuka under veckan. Det är redan nu klart att Thelin, som drabbats av halsfluss, kommer att missa matchen mot Kalmar FF på lördag.

Dessutom körde Alexander Jallow och Peter Gwargis vid sidan av.

Elin Hegestrand, i medicinska teamet i J-Södra, ger här lugnande besked när det gäller de två spelarna:

– Statusen är att vi avlastade dem. De har spelat en hel del och vi har tränat hårt och i bland får man plocka av dem någon träning och jobba med kompletterande övningar, säger hon.

Som vanligt körde Anton Cajtoft och Anton Andreasson vid sidan av.