Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förändringar i HV - profilerna lämnar

I år tog säsongen slut i semifinalen mot Luleå Hockey. Just nu pågår lagbygget för fullt inför kommande säsong och för HV71:s damtrupp väntar flera förändringar i truppen. Det står bland annat klart att Sabina Eriksson och Maja Jakobsson inte blir kvar.

Jnytt har tidigare berättat att Fanny Rask lämnar HV71 och Jenni Asserholt slutar. Andra som lämnar HV71 är Selma Aho (slutar), Alexis Joyce, Wilma Nilsson, Selina Aho, Madeleine Ericsson, Claudia Kepler, Sabina Eriksson och Maja Jakobsson (slutar).

– Spelare som betytt mycket för HV71 och som nu går vidare i sina karriärer, antingen på eller utanför isen, och vi önskar dem lycka till, säger Peter Ekelund GM i HV71, i ett pressmeddelande.

Första nyförvärvet klart

Sedan säsongsslutet har Alba Gonzalo och Jessica Healey förlängt sina kontrakt med HV71. Klubben har också gjort klart med säsongens första nyförvärv. Det handlar om den amerikanska forwarden Julia Tylke, som närmast kommer från collegehockey på St Cloud State University, som nu kommer att spela i HV-tröjan nästa säsong.

–Julia är en rivig forward som vi fått bra scoutingrapporter om och kommer tillföra mycket till vår lag, säger Peter Ekelund i pressmeddelandet.

Ny assisterande tränare

På ledarsidan har HV71 förstärkt till kommande säsong då Joakim Engström ansluter från Djurgårdens IF och blir ny assisterande tränare till Lucas Frey.

Kontrakten går ut med Ida Helmersson, Isabelle Palm, Michelle Claesson och Riikka Sallinen, men där pågår fortfarande diskussioner om eventuella förlängningar. Peter Ekelund uppger att det nu jobbas intensivt med förlängningar och förstärkningar till damtruppen. L

Läs även: