– Vi har haft ett guld- och ett silverspår, guld är guld och silver är silver. Men tjejerna har gjort det fantastiskt bra och vi vill visa vår uppskattning, säger Peter Ekelund, general manager i HV71.

– Vi planerar att ta ut dem i en av pauserna, förmodligen blir det den första, så att de får ta emot folkets jubel. Dessutom kommer laget att bjudas på trerättersmiddag inför matchen.

HV71 slog ut de regerande svenska mästarna Luleå i semifinalen, men fick sedan se sig besegrat efter två raka uddamålsförluster i finalserien mot Djurgården. Men silvret får ändå ses som en stor framgång för laget som bara gjorde sin andra säsong i SDHL i den här sejouren.

– Det är en resa att göra att bli ett elitlag, och man har tagit steg för steg. Det finns några tjejer, med Jenni Asserholt och Fanny Rask i spetsen, som har varit med ett tag och vi har även ett par finskor som vet vad som krävs. Man har haft en turbulent säsong med skador och avhopp, men har ändå gjort det väldigt, väldigt bra, berömmer Ekelund.

Direkt efter förlusten i lördags ville Ulf Johansson inte lämna några kommentarer om sin egen framtid, men från HV71 är ambitionen att behålla silvertränaren.

– Han har kontrakt även nästa säsong, men det finns en klausul som gör att kontraktet kan brytas. Men vi ser honom som ett väldigt bra alternativ, säger Peter Ekelund.