Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV:s förberedelse: ”Mycket sömn”

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

JÖNKÖPING/KARLSTAD. Tätt matchande, tuffa fajter och ständig press. Hur laddar HV-spelarna om under SM-slutspelet?

Om det finns en så kallad slutspelsbubbla så befinner sig förmodligen Anton Bengtsson i den.

– Det gäller att nollställa direkt, att bara fokusera på nästa match och skapa de bästa förberedelserna man kan för att göra en så bra match som möjligt, säger Bengtsson kort efter att HV71 besegrat Färjestad med 3–2.

För om det blir mycket hockeyfokus under en vanlig säsong för Bengtsson och de andra SHL-lirarna så skruvas temperaturen upp ytterligare när det ska spelas om att få lyfta SM-pokalen.

Frågorna från media blir fler, kampen på isen blir tuffare och schemat möjliggör inte för särskilt mycket fritid då det, i princip, är match varannan dag.

Även lagens upplägg kring resor och träningar kan förändras något jämfört med de vanliga seriematcherna.

Efter förlängningssegern i Karlstad i match ett – då Robin Figren avgjorde sent i den fjärde perioden – kom Jönköpingslaget hem sent. Då beslutade HV71 att sova över i staden efter match tre för att spelarna skulle få tillräckligt med sömn inför de kommande matcherna i den jämna och stekheta kvartsfinalserien.

Hade tisdagskvällens match varit en vanlig grundseriematch hade HV-spelarna, med största sannolikhet, satt sig på bussen någon timme efter matchens slut och tuffat tillbaka ner mot Jönköping.

HV71 valde också att inte träna, varken i Karlstad eller Jönköping, på onsdagen, enligt lagets officiella schema.

– Det handlar mest om att ta hand om kropparna och bara ladda om inför nästa match, säger Bengtsson.

De individuella spelarna kan förstås också ha olika strategier för att bästa ladda upp inför nästa match.

För Bengtsson handlar det mer om vad centern själv kallar för ett klassiskt upplägg.

– Det handlar om att få mycket sömn, att äta mycket och att inte tänka för mycket. Jag försöker bara att ta det så lugnt som möjligt, säger Bengtsson.

Så ska HV71 vinna match fyra

Och att försöka varva ner mellan matcherna kan behövas.

De tre kvartsfinalmatcherna mellan rivalerna har varit jämna, tajta och hårda kamper. Det har smällt i närkamperna och gruffats efter avblåsningarna.

HV71 är det lag som hittills hanterat slutspelspressen bäst. Laget leder matchserien med 2–1 i matcher efter att ha stulit sin andra raka seger i Löfbergs arena efter 3–2 på tisdagskvällen.

Till grund för segern låg bland annat ett stabilt defensivt spel.

– Jag tycker vi gör en jättebra bortamatch igen. Vi är effektiva framåt samtidigt som vi är tajta i defensiven och håller oss bättre från utvisningsbåset än vad vi gjorde sist, säger Bengtsson.

Framåt var det kedjan med Christoffer Törngren, Isac Brännström och David Gustafsson som levererade. Trion låg bakom samtliga HV-mål.

Och inför torsdagens hemmafajt är segerplanen klar.

– Vi ska våga åka med dem. De är skridskostarka men det är vi också. När vi håller pucken och skyddar den har de problem och det ska vi utnyttja, säger Brännström.

Läget i truppen

Martin Thörnberg och Alexander Ytterell saknades i tisdagens match på grund av skada (Filip Sandberg är långtidsskadad).

Kring Thörnberg har samtliga rapporter gjort gällande att kaptenen siktar på att spela torsdagens match.

Efter tisdagens seger hade läktarteamet i övrigt inget nytt att rapportera kring truppens status.

JnyttTV. Hör Jnytts reporter Adam Jönssons analys efter senaste HV-segern.

Mer slutspelsläsning