Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så går HV vidare efter bottennappet

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 väljer att blicka framåt efter bottennappet mot Mora. – Det vi kan påverka ligger framför oss, säger tränaren Johan Lindbom inför lördagskvällens bortamatch mot Timrå.

Att HV71 gjorde en mycket slät figur och förlorade med 2-5 mot Mora fick effekt på fredagsförmiddagens isträning. Det var stundtals grinigt och vid ett tillfälle hettade det till ordentligt mellan Kristofer Berglund och Oscar Sundh.

– Det är inga konstigheter, ingen vill förlora, konstaterar Johan Lindbom efteråt.

HV71 snackade igenom Moramatchen och genomförde sedan ett kortare ispass i Kinnarps Arena.

– Vi ägde mycket puck och vi förlorade med 2-5 i en hemmamatch på grund av för stor överambition, vi vill så jäkla mycket. Vi ville göra för mycket i stället för att behålla kylan och lugna ner oss. När vi hamnade i underläge ville vi inte reparera ett misstag utan två eller tre, säger Lindbom.

Finns ett grundspel

HV71 parkerar först på elfte plats i SHL-tabellen, vilket får ses som en rejäl missräkning även om det är tidigt på säsongen. Lindbom menar att det trots allt finns ett grundspel att falla tillbaka på.

– Ja, sedan kommer det en match som den här. Det finns inget mönster i det, vi har haft trygghet i spelet och det gäller att hitta tillbaka till det. Fem mot fem-spelet var bra både mot Frölunda och innan dess. Det går inte att fastna i det eftersom det var en enstaka match.

”Viktigt inte blicka bakåt”

HV71:s matchande går vidare mot nykomlingen Timrå. Båda lagen har tagit 14 poäng på elva matcher.

– Timrå är ett jättebra hemmalag och har haft medgång. Men det handlar om vår prestation, det gäller att vi försvarar oss på ett bra sätt och behåller kylan, säger Johan Lindbom.

– Det vi kan påverka ligger framför, och inte bakom, oss. Eftersom det är tätt mellan matcherna är det viktigt att inte blicka bakåt.

HV71 har samtliga spelare tillgängliga för spel förutom David Gustafsson och Martin Thörnberg. Hur laget formas bestäms under matchdagen.

JnyttTV: Nils Andersson om hur HV71 går vidare efter matchen mot Mora.