Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så gick det för Jönköpingstalangerna

I helgen som gick avgjordes Sverigecupen i handboll. Flera lokala talanger var på plats och tävlade för sitt distrikt.

Sverigecupen är en stor ungdomsturnering i handboll och det här året var det spelare födda 2004 som gjorde upp. I Småland/Blekingen norra fanns det gott om spelare från Jönköpingstrakten.

I flicklaget var 12 av 17 tjejer från Hallby eller Bankeryd. Gabriella Fredriksson, Kajsa Skogh, Linnéa Fagervold, Sophie Johansson och Thea Kylberg var med från Hallby. Från IFK Bankeryd var Ella Hellman, Ellen Holmgren, Emma Beskow, Felicia Westin, Hanna Joneman, Matilda Svenson och Norah Lagerkvist med.

I det första gruppspelet vann Småland/Blekinge mot Södermanland, men blev besegrade av Skåne Gul. Efter att ha slutat tvåa både i den gruppen samt i gruppspel två väntade placeringsmatcher. Efter en vinst och en förlust slutade laget tia.

I pojklaget var 7 av 17 spelare från Jönköping. Linus Gustafsson, Viggo Karlsson och Viktor Bjerklin från Hallby, samt Emil Danielsson, Erik Swenlert, John Åsebrant och Leo Rohdén från Bankeryd.

Laget slutade tvåa i sin grupp i det första gruppspelet. I det andra gruppspelet blev laget trea i gruppen och efter seger i en placeringsmatch mot Uppland slutade de på plats 11 i turneringen.