Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kan J-Södra bli allsvenskt redan i år

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra kan få förfrågan om att spela allsvensk fotboll redan 2018. Detta står klart sedan GIF Sundsvall visade upp negativt eget kapital på torsdagens årsmöte. Därmed riskerar Sundsvall att åka ur allsvenskan redan nu.

Jönköpings Södra åkte som bekant ur allsvenskan i höstas. Men nu riskerar GIF Sundsvall tvångsdegradering - något som öppnar för J-Södra i landets högsta serie.

Först på tur att få en förfrågan, om förbundet tillsätter den vakanta platsen som uppstår om Sundsvall blir nedflyttade är Jönköpings Södra som åkte ur allsvenskan efter att ha förlorat i kvalet mot Trelleborg.

Men det är många om och men innan J-Södra i allsvenskan 2018 kan bli verklighet.

Stor förlust

Under torsdagen hade allsvenska GIF Sundsvall årsmöte. Ett årsmöte där man redovisade kraftigt röda siffror. GIF Sundsvall gick back 6,9 miljoner kronor under 2017 och har därmed ett eget kapital på minus 6,3 miljoner kronor.

Något som gör att licensnämnden kommer att kopplas in.

GIF Sundsvalls ordförande, Johan Nikula, sa följande under torsdagskvällen:

- Vi har en tvåårig plan för återställande av vårt eget kapital, med ett frågetecken efter. Varför ett frågetecken? För vi äger inte frågan själva. Det är elitlicensnämnden som gör det. Vi har skickat ett brev dit och förklarat att det skulle vara mycket bra att få två år på sig, vilket egentligen går emot regelverket. Vi har inte fått svar än och lär få det ganska omgående efter 15 mars då alla räkenskaper ska vara inne hos förbundet, sa Nikula under årsmötet.

Om GIF Sundsvall nu skulle bli tvångsdegraderade så sker det efter 1 mars, något som gör att man inte tillsätter den vakanta platsen om det inte finns särskilda skäl. Vad det kan vara för skäl vill Gerard Sager, ordförande i fotbollförbundets tävlingsnämnd, inte gå in på när Jnytt når honom under fredagsförmiddagen.

Sager hänvisar i stället frågor gällande elitlicensen vidare till licensnämndens ordförande Richard Johnsson. Johnsson har dock inte gått att nå under fredagen.