Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så mycket försenas höghushotellet

Artikel 6 av 9
Höghushotellet
Visa alla artiklar

Bygget av höghushotellet på Tändsticksområdet blir kraftigt försenat. Det är ännu oklart när hotellet kommer att stå klart, rapporterar SVT.

Jnytt har tidigare rapporterat om att bygget av det 18 våningar höga höghushotellet blir försenat på grund av problem med markarbetet. I höstas tvingades markarbetet på platsen där höghushotellet ska ligga tillfälligt att avbrytas. Orsaken var att spontningsarbetet hade orsakat sprickor i intilliggande Regionens hus. Även en annan angränsande byggnad, det så kallade G-huset, hade drabbats av mindre sprickor på gaveln.

Marken beter sig inte som geologerna hade tänkt sig. Därför tvingas man att borra ner smidesbalkar i marken, och de ersätter den traditionella sponten.

Mot den bakgrunden är det i nuläget oklart när hotellet kommer att stå klart.

"Många utmaningar framför oss"

– Början på 2022, det är där vi siktar för tillfället, men vi har många utmaningar framför oss än, säger Asbjörn Klyver, produktionschef på Skanska, till SVT Nyheter Jönköping.

På frågan om det finns risk för att hotellet inte kommer att bli klart överhuvudtaget svarar han:

– Det har aldrig pratas om det. Så i min värld finns inte det.

Fredrik Löf, affärsutvecklare på Skanska, menar trots allt att platsen för hotellet är den rätta.

– Platsen i sig är fantastisk för ändamålet. Vår uppgift är att förverkliga detta och platsen som sådan har inte blivit sämre, utan vi har snarare blivit mer övertygade att vi ska ta oss förbi det här och förverkliga hotellet, säger han till SVT.