Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så mycket lösgodis säljs i påsk

Påsken är en tid med mycket gott på matbordet. Men sill och ägg i all ära, för många innebär högtiden en sockerfylld tillvaro med mängder av godis både i ägg och påse. Jnytt tog kontakt med några av de större butikerna i stan för att höra hur mycket godis de kommer sälja under påskhelgen.

- Jag är ganska övertygad om att vi kommer sälja cirka fem ton lösgodis under hela helgen. Det är svårt att spekulera hur mycket annat som kommer gå åt, men godiset är jag ganska säker på, säger Dennis Andersson, butikschef Ica Maxi Jönköping.

- Det känns som de äldre håller fast vid de gamla traditionerna mer med sill och ägg för påsken. Men för det unga handlar det mer om godis. Jag skulle gissa att vi säljer cirka sex ton lösviktsgodis, säger Stefan Arbhede, butikschef på Willys Asecs.

- Det hör ju mycket ihop med högtiden i sig. Vi säljer ju mycket godis överlag, både i lösvikt och godisägg och sånt. Vi har köpt in och förväntas sälja cirka 7 ton för hela helgen, säger Christofer Björkman, butikschef på City Gross Jönköping.