Julen är en av årets största tv-helger där många svenskar ägnar sig åt att sträcktitta på serier och film. En ny undersökning som GFK Norm genomfört på uppdrag av Samsung visar att var fjärde person i Jönköpings län lägger i snitt 6-10 timmar i veckan på att titta på tv-serier.

Det nya sättet att titta bidrar samtidigt till en större risk att utsättas för ”spoilers”, något som 68 procent av de boende i Jönköpings län har råkat ut för.

Var fjärde person har struntat i att se klart eller påbörja en serie på grund av att någon har avslöjat viktiga detaljer i handlingen.

"Skapa perfekta upplevelsen"

Undersökningen visar också att 17 procent av de boende i Jönköpings län har Game of Thrones som sin favoritserie och nästan fyra av tio i länet, 37 procent, uppger även att de skulle vilja glömma sin favoritserie för att kunna se om den igen som att det vore den första gången.

– Det blir allt vanligare med ”binge watching”, att maratontitta på serier, och förutsättningarna för att skapa den bästa upplevelsen har aldrig tidigare varit så bra som nu. Med lättillgängligt innehåll direkt i tv:n och kraftfull bildkvalitet är det enkelt att skapa den perfekta upplevelsen, säger Tommy Nilsson, ansvarig för TV/AV på Samsung i Norden, i en kommentar.