Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så påverkas du av stans Marathon

På lördag är det dags för Jönköping Marathon igen.

Det innebär att det kommer bli en hel del förändringar i trafiken då vissa gator kommer att stängas av helt och hållet och ledas om.

På Jönköpings kommuns hemsida finns alla tider och platser som berörs av avstängningarna som i de allra flesta fallen kommer inledas klockan 10.00.

Ekhagsringen 10.00-11.00

Ekhagens centrum. Kommer vara avstängd 200 meter för biltrafik. En sluss för bussarna är öppen så att busstrafiken löper som vanligt.

Ekhagsringen 10.00-11.00

Korsningen mot Kungsängsvägen. Avstängd 200 meter för biltrafik. En sluss för bussarna är öppen så att busstrafiken löper som vanligt.

Wilhelm Thams väg 10.15-11.35

Buss 15 leds om via Öxnehagaleden till och från Huskvarna station. Hållplats Lärlingen dras in. Boende på Folkparksvägen och i området kommer ha begränsad framkomlighet. Häradsvägen är avstängd vid Shell.

Vättersnäs 10.30-11.45

Cykel- och gångvägen över Ansgariigatan är ej överfarbar för bilar. Bilar hänvisas till Särlavägen.

Östra Storgatan 10.45-12.35

Vid Undergången. Avstängd mellan Undergången och Rosenbergsgatan. Påverkar busslinjerna 1, 2, 12, 18 och 130 som leds om via E4-Odengatan-Artillerigatan. Hållplatser Östra Storgastan, Rosenlundsbadet, Killallén, Hermansvägen dras in tillfälligt.

Björnebergsvägen och Järstorpsvägen 11.00-15.00

Helt avstängt på Björnebergsvägen från Hisingsängen och fram till Järstorpsvägen samt Järstorpsvägen mellan Björnebergsvägen och avfarten mot Dalvik.

Sveahällsvägen/Bosshagsgatan och Prostkvarnsgatan 11.30-14.30

Löpare kommer att korsa vid cykel- och gångvägen vid Sveahällsvägen/Bosshagsgatan. Genomsläpp för biltrafik. Vid korsningen Sveahällsvägen/Prostkvarnsgatan tillämpas genomsläpp för biltrafik och busslinje 18.

Karlavägen/Lovisagatan och John Ericssongatan 1145.15.00

Trafiken avstängd. En sluss för bussarna är öppen så busslinje 3 kan köra. John Ericssongatan helt avstängd från Södra Kurvgatan och Hålplatsgatan.