Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska J-Södra bryta måltorkan

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Bara ett mål på fyra matcher. Ska Jönköpings Södra få ett lyft i tabellen måste målskyttet komma igång. – Vi behöver få med fler spelare i anfallen, säger tränaren Andreas Brännström inför tisdagskvällens hemmamöte med Örgryte.

J-Södra gjorde fyra mål mot Varberg, vilket var Andreas Brännströms första seriematch som tränare i klubben. Men därefter har det gått troll i målskyttet.

På de fyra senaste matcherna har J-Södra bara mäktat med ett mål framåt – det var när Jakob Orlov satte 1-0 på tilläggstid i andra halvlek mot Gefle.

Efter 0-2-förlusten mot Falkenberg i förra omgången har "de gröne" haft åtta matchfria dagar.

– Vi har fått lite längre tid mellan matcherna den här gången, och jag tycker att den här träningsveckan har varit den bästa sedan jag kom. I början var det mycket att lära känna samtidigt som vi hade cupmatchen. Men nu har det satt sig och vi har kunnat träna fullt ut under en hel vecka, säger Andreas Brännström.

”Vill skapa lite mer”

Fokus har främst legat på att få till en vassare offensiv.

– Vi har kört en hel del anfallsspel. Jag tycker att det har varit okej bakåt även om vi har släppt in ett mål här och där. Däremot vill vi skapa lite mer, säger Brännström.

J-Södra är det lag i superettan som har gjort minst antal mål. Bara 22 mål efter 24 omgångar och en fullträff på de fyra senaste matcherna är föga smickrande siffror.

– Det är klart att det är för lite, det behöver vi inte prata om ens. Det handlar om att få med fler spelare i anfallen. Men jag tror att det kan hänga samman med att vi hade spelat med sex mittbackar på fyra matcher innan Falkenbergsmatchen och att vi fått ägna mycket tid åt försvarsspel på träningarna.

Känner du någon oro över att målskyttet inte lossnar?

– Nej, egentligen inte. Vi gjorde fyra mål mot Varberg, men efter det har vi som sagt fått byta backlinje nästan varje gång. Men nu har vi skiftat om fokus.

Olsson tillbaka

J-Södra ställs nu mot ett formstarkt Örgryte, som efter en tung sommar nu har vunnit tre av fyra matcher.

– Det är ett bra lag, och jag trodde att de skulle vara med och slåss om en allsvensk plats. Nu har de hittat rätt igen. De har individuellt skickliga spelare, så det gäller att vi passar oss när de kontrar och kommer i ett mot ett-lägen.

J-Södra får tillbaka Fredrik Olsson, som varit vadskadad. Däremot saknas fortfarande Joakim Karlsson, som tränade för fullt under måndagens träning.

– Han var med på hela träningen. Men det är som med Fredrik förra veckan, vi vill ge honom några pass till, säger Andreas Brännström.

JnyttTV. Hör vad Pavle Vagic säger inför matchen.