Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska J-Södra knäcka jumbon

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Mitt bland brutna kontrakt, spelarförsäljningar och skador laddar J-Södra upp för länsderby mot Värnamo. – Som helhet vill vi upp på en prestation som är stabil och bra över 90 minuter, säger J-Södras manager Christer Persson.

Det har hänt mycket i Jönköpings Södra de senaste veckorna.

– Sådan är fotbollsvärlden. Det förändrar sig och det är bara att anpassa sig, säger J-Södras manager Christer Persson.

De senaste veckorna har Anton Andreasson gått till Öster, Peter Gwargis sålts till Brighton, Árni Vilhjálmsson rivit sitt kontrakt och Anton Liljenbäck fått säsongen förstörd på grund av en korsbandsskada.

Innan övergångsfönstret stängde hann J-Södra dessutom med att låna in Pavle Vagic från allsvenska Malmö FF. Christer Persson bekräftar på söndagen att Vagic ingår i matchtruppen när laget möter Värnamo.

Rotationen i truppen är inget som ska påverka de kvarvarande spelarna särskilt mycket, tror Persson.

– De är ganska vana att det händer saker. Det är så det är. Spelare som kommer och spelare som lämnar. Jag tror att de är vana vid att hantera det, säger Persson.

I samma veva ska klubben ladda upp inför länsderbyt mot Värnamo på måndagskvällen. J-Södra kommer närmast från två raka förluster (1–3 mot Helsingborg och 1–2 mot Degerfors).

– Det är viktigt är att vi kommer upp och får en helhet i vårt spel, att vi sitter ihop på ett annat sätt och vågar ta initiativ i vårt defensiva men framför allt i vårt offensiva spel. Det hoppas jag att vi kommer göra på måndag, säger J-Södras manager Christer Persson.

Höstsäsongens två inledande förluster har gjort att J-Södra ligger kvar på den nedre halvan av tabellen. Gröntröjorna har spelat in 19 poäng på 17 matcher.

Måndagens motståndare ligger sist med blott nio poäng på 17 omgångar.

– Vi har tittat igenom de två matcherna och försöker justera saker som inte är som vi önskar och lyfta fram det som trots allt är positivt. Som helhet vill vi upp på en prestation som är stabil och bra över 90 minuter. Det jobbar vi väldigt, väldigt hårt med, säger Persson.

JnyttTV: Hör Jesper Svenssons tankar inför matchen mot Värnamo