Ni känner säkert till bakgrunden. Kim Ganevik spottade på en Linköpingssupporter i den femte kvartsfinalen i Nyhemshallen, något som väckte stor uppmärksamhet. Ganevik stängdes av i två matcher och missade de två sista kvartsfinalerna.

Det hade Växjös tillresta fans heller inte missat. När första perioden var slut drog flera av Växjös supportrar på sig plastskynken och visade upp en skylt med texten ”spotta nu då”.

Det var något som huvudpersonen själv tog med ro.

– Det här kul, sådant hör till. De får gärna fortsätta med det, säger han.

Ganevik hamnade i händelsernas centrum på nytt i andra perioden. Mullsjöforwarden gjorde 5-4-målet varpå han hoppade över sargen och firade målet mitt framför bortaklacken.

Det var något som domarna inte uppskattade. Ganevik visades, till mångas förvåning och publikens stora missnöje, ut två plus tio minuter för osportsligt uppträdande.

– Jag sätter mig i en dum sits och nu har jag lärt mig av detta. Man får fira så här i de flesta sporterna, men det är tydligen andra regler här (inom innebandyn). Man måste få bjuda tillbaka. Jag vet inte vad problemet är, suckar Ganevik.

Pratade du med domarna efteråt?

– Nej, det var (David) Gillek som tog det tugget.

Fungerade det här som tändvätska?

– Ja, det får jag lov att säga. Med facit i hand är det skönt att vi redde ut det.

Växjö kvitterade till 5-5 när Ganevik satt utvisad. Men därefter gjorde Mullsjö fyra raka mål fram till 9-5, som blev slutresultatet. Västgötarna stod för en rejäl uppryckning jämfört med matchen i måndags.

– Vi kom ut med helt annan energi, satte ton direkt och hade bättre tryck i passningarna. I dag var det verkligen semifinal, säger Ganevik, som hade roligt på planen.

– Det är det här vi spelar för. Det är svårt att beskriva, men det var riktigt kul.

JnyttTV. Hör vad Filip Wiklund, en av målskyttarna, säger om matchen.