Annons

Annons

Annons

När den som älskar slår

Så vill Pia hjälpa andra efter relationen som bröt sönder henne: ”Var som att leva i en sekt”

Under fem år levde Pia Johansson i en relation som bröt ned henne psykiskt och fysiskt. Med hjälp av sin familj har hon hittat tillbaka till livet och i dag är hon en flitig föreläsare om våldsamma relationer. För ett år sedan släpptes hennes bok om förhållandet som än i dag starkt påverkar hennes vardag.

– Det är en jobbig väg tillbaka men man ska veta att man får ett liv efter, med rätt hjälp och med rätt vägledning.

Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Robert Eriksson

Annons

Ett år har gått sedan Pia Johansson och Anna Carsalls bok ”För ditt eget bästa” släpptes. Pia tror att de som har läst boken har fått en annan bild av vad en våldsam relation är.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Robert Eriksson

Pia Johansson har lärt sig mycket sedan hon lämnade mannen som gjorde henne illa. När hon avslutade relationen efter fem år såg hon det inte som att hon lämnade en våldsam relation, men i dag kan hon sätta ord på vad som hände och koppla det till ett stort samhällsproblem som drabbar många kvinnor. Enligt Brottsförebyggande rådet råkar fler än en av fyra svenska kvinnor ut för våld från en närstående under sin livstid, och Pia Johansson är en av de kvinnor som gärna pratar om vad hon var med om – men också om statistiken, mekanismerna och konsekvenserna av våldsamma relationer.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan