Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sabotage inför helgens löparfest

På lördag avgörs Jönköping Marathon. Arbetet inför tävlingen har varit omfattande och stora resurser har lagts ner för att evenemanget ska bli så lyckat som möjligt.

Nu konstaterar Jönköping Marathon Gruppen att någon eller några ägnat sig åt sabotage, detta efter att flera skyltar slagits sönder eller vandaliserats vid bland annat Järstorp.

- Många har upptäckt att våra skyltar drabbats av vandalisering. Skyltarna ligger nu sönderslagna där, säger man i gruppen.

Informationsskyltarna som sattes upp har slagits sönder. Det gör att informationen om hur bland annat vägarna påverkas under tävlingen inte går fram till allmänheten.

- Vi vill även passa på att tacka alla som uppmärksammat detta och hjälpt till att informera oss samt stöttat oss, säger man i ett meddelande.

Hjälpa bilisterna

Skyltarna sitter uppe för att hjälpa billisterna så att de i god tid får information om trafikförändringarna.

- Vi har satt upp dessa för att underlätta för allmänheten. Mycket tråkigt att någon eller några valt att ha sönder dessa flera gånger.

- Ärendet är polisanmält och vi har satt upp högre bevakning på dessa platser då vi är måna om att allmänheten får information om förändringarna. Vi har gjort allt för att påverka trafiken så lite som möjligt och kämpat hårt med detta. Vi väljer att lägga fokus på de flera tusen som ser fram emot loppet och längtat. Kommer bli en fantastisk folkfest.