Den gångna helgen mellan Soldiers of Odin och AFA (Antifascistisk Aktion) på Tändsticksområdet i Jönköping. Det finns uppgifter om att upp emot ett 50-tal personer var inblandade, och tolv personer greps och anhölls senare misstänkta för grov misshandel.

Men nu har alla försatts på fri fot.

– Det skedde under eftermiddagen och kvällen i går när de hade förhörts. Det finns inte längre skäl att hålla dem anhållna, men misstankarna kvarstår. Vi har hört dem och säkrat bevisning, säger Heléne Thomasson, som är åklagare och förundersökningsledare.

Samtliga som anhölls är mellan 18 och 30 år gamla, de flesta är hemmahörande i Jönköping men några har även adress i Skåne. Den nekar till brott.

Övervägde du att begära någon häktad?

– Vi gör omvärderingar hela tiden, men det här behöver jag inte uttala mig om just nu.

Det har förekommit olika uppgifter om hur många personer som var inblandade. Vad vet du om det?

– Det finns fortfarande olika uppgifter, och jag kan inte säga något antal i dagsläget.

Finns det något motiv till bråket?

– Det vill jag inte uttala mig om under pågående förundersökning.

Vad händer nu i utredningen?

– Vi håller på att gå igenom den tekniska bevisningen, så får vi se vad den ger och om vi ska hålla fler förhör. Det finns inga fler förhör inplanerade för tillfället. Jag hoppas att den här veckan ska ge oss mer stöd för utredningen, och senast i början av nästa vecka vet jag förhoppningsvis mer.

Det finns för närvarande tre målsägare, varav två utsatts för grov misshandel. Det är två män och en kvinna, alla tre skadade tillhör Soldiers of Odin. Ingen av dem är hemmahörande i Jönköpings kommun, en av dem är från Stockholmstrakten.

Säkerhetspolisen, Säpo, följer vad som händer efter helgens storbråk.

– Säkerhetspolisen följer händelseutvecklingen, men det är polisen som hanterar ärendet. Vi följer utvecklingen för att se om det finns bäring på våra ansvarsområden och för att utbyta eventuell relevant information, säger Johanna Måhlén, pressekreterare på Säpo, till .