Det var efter en duell med Andreas Borgman vid sargen som Chris Abbott blev liggandes på isen, och förblev liggande under någon minut innan lagets sjukgymnast Andreas Frostemark tog sig ut på isen och assisterade Abbott.

Efter en magnetröntgen och undersökning på onsdagsförmiddagen är det klart att Abbotts säsong nu är över, detta efter att han har fått en skada i en nackkota.

"Inget mer spel"

– Som det ser ut nu behöver skadan åtgärdas med en operation som kommer utföras inom de närmaste dagarna. Förutom ont i nacken mår Chris under omständigheterna bra och vi räknar med att han på sikt blir helt återställd, men det blir inget mer spel under finalserien, säger Jonas Kalman, läkare i HV71 till klubbens webbplats.

Tränaren Johan Lindbom lider med Abbott.

– Det är väldigt tråkigt för hans skull. Han har haft en tuff säsong men har kommit tillbaka storstilat, säger Lindbom.

Hur stöttar ni honom från föreningens sida?

– Jag vet att flera spelare har varit på sjukhuset och träffat honom. Sedan hjälper Magnus Carlson (mental coach) till också. Jag har inte pratat med honom än, utan har bara haft sms-kontakt.

Kontraktet går ut

Vad betyder det här inför finalserien?

– Vi tappar vår lagkapten, och det säger allt. Han är lagkapten för de ledaregenskaper och den karaktär han har, så det är ett avbräck för oss.

Hur kommer ni att ersätta honom?

– Vi har inte resonerat så mycket eftersom beskedet är färskt. Men både Erik Andersson och Christoffer Törngren kommer säkert få istid.

Det är även klart att Martin Thörnberg kommer att vara lagkapten under finalserien.

Chris Abbotts kontrakt går ut efter pågående säsong, och det är således oklart om det blir några fler matcher i HV71.