Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongen över för J-Södraspelaren

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Anton Cajtoft har inte spelat match sedan han skadade knäskålen i slutet av förra säsongen. Nu står det klart att det inte blir något spel alls under 2018. – Det kommer att förlänga min karriär, säger han till Fotbollskanalen.

Anton Cajtoft missade stora delar av 2016 års säsong på grund av en korsbandsskada. Han var tillbaka i spel under 2017 och stod i Sveriges mål i U21-EM.

Men i den säsongens sista match – det andra kvalmötet med Trelleborg – var olyckan framme på nytt. Cajtoft drabbats av en knäskålsfraktur, tvingades till en ny operation och har ännu inte gjort comeback på fotbollsplanen.

Nu står det klart att det inte blir något spel överhuvudtaget i år.

"Inte hundra koll"

– Vi har sagt det hela tiden, att det viktigaste nu är att bli frisk och att komma tillbaka så starkt som möjligt. Jag har en lång karriär framför mig, så målsättningen är att vara tillbaka till 2019. När jag skadade mig, så hade man inte hundra koll och tänkte först vara tillbaka i maj, sedan juni, juli och efter sommaruppehållet, men för en och en halv månad sedan, så vi att det är bäst att ge det tid. Det var skönt att få det beskedet, säger han till Fotbollskanalen, och fortsätter:

– Jag är inte med i full träning med laget, men vi har jobbat så under hela rehaben, att det är viktigt att behålla målvaktsdelen och anpassa sig efter var man ligger i processen. Även om det inte är kollektiv träning, så är det så klart jätteroligt att man får slänga sig lite på en mjuk matta.