Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsning - de åker till Almedalsveckan

För första gången gör Jönköpings kommun, Region Jönköpings län och Jönköping University tillsammans med flera av länets kommuner och näringsliv en gemensam satsning under Almedalsveckan. Den gemensamma satsningen ska skapa intresse och driva debatt men också visa upp Jönköping som ett smart län.

Aktörer från Jönköpings län kommer under Almedalsveckan belysa områden som utvecklingskraft, spetskompetens, hållbarhet och starka framtidsutsikter. Jönköpings län är en ständigt utvecklande region med många starka aktörer som kompletterar varandra. Tillsammans driver de frågor som är viktiga för hela landet och visar upp Jönköpings län som ett dynamiskt, attraktivt och samlat län. Ett smart län helt enkelt.

- Vi ser Almedalsveckan och den gemensamma satsningen som ett sätt att stärka vår konkurrenskraft och en chans att lyfta de framtidsfrågor som är viktiga för vår region och Jönköpings kommun, säger Johan Fritz, stadsdirektör i Jönköpings kommun, i ett pressmeddelande.

Almedalsveckan är en viktig plattform för dialog och debatt som samlar de nationella, regionala och kommunala perspektiven inom en mängd områden. Den ger tillträde för opinionsbildare och beslutsfattande att driva länets prioriterade frågor utifrån en gemensam regional utvecklingsstrategi.