Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsning på idrottshall föreslås

Anette Lilja föreslår i ett medborgarförslag att det gamla idrottshuset i Huskvarna ska anpassas för motorisk träning för exempelvis kommunens förskolor, när den nya idrottshallen står klar. Våning två skulle kunna bli kansli för föreningar, föreslår hon.

Anette Lilja är själv engagerad i Huskvarna gymnastiksällskap och Regionförbundets styrelse och hon märker att det finns ett stort intresse för gymnastik. Den nya idrottshallen i Huskvarna kommer att vara anpassad för truppgymnastik, som är ett stort intresse bland många ungdomar.

De andra intressena för motorik och parkour skulle kunna förverkligas i gamla idrottshuset och på den fria utomhusytan som kommer att bli utanför nya hallen, menar Anette Lilja.

– Jag tror att man skulle kunna anpassa den gamla idrottshallen för en billig peng. Kroppsträning behövs, säger hon.

Klätterväggar föreslås

Hon föreslår att det gamla idrottshusets golv isoleras, kanske att golvvärme sätts in, så att även de yngsta kan använda hallen. Förslaget är att kommunens förskolor ska kunna boka in sig på tider dagtid. Lokalen föreslås utrustas med skumredskap och mattor som ger bra träningsmöjligheter för de små.

Även mellan klockan 17-18 varje dag föreslås den gamla hallen avsätta tider för de yngre barnen inom idrottsföreningar.

Efter klockan 18 föreslår Anette Lilja att exempelvis föreningar som har parkour som verksamhet kan hyra hallen och att den då ska vara utrustad för deras behov.

”Man skulle kunna tänka sig att utrusta hallen med en klättervägg och stolpar som håller för att sätta upp slacklines”, skriver hon i förslaget.

Kansli på andra våning

Det finns planer på att fritidsgården ska flytta ner till Smedbyn och då kommer lokaler på andra våningen på den gamla hallen att bli lediga. Dessa lokaler skulle kunna användas till olika föreningars kansli och anpassas med gemensamma utrymmen för exempelvis skrivare, möten och pentry, föreslår Anette Lilja.

– Skapar man tidigt ett intresse för rörelse så kommer det att ekonomiskt gynna hela samhället eftersom det kan bidra till ett hälsosammare liv, säger Anette Lilja.

Ladda ner Jnytts app!