Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se bilderna från hästhoppningen

Det blev nyazeeländsk seger när Elmia Scandinavian Horse Show avslutades med Grand Prix-hoppning. Den svenska storstjärnan Peder Fredricson slutade tvåa.

Den här veckan har den tredje upplagan av Elmia Scandinavian Horse Show arrangerats. På söndagen, som var evenemangets femte och sista dag, var det dags för den prestigefulla Grand Prix-hoppningen inför nästan fullsatta läktare i Elmiahallen.

I startfältet fanns välkända ryttarstjärnor som Peder Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson men även ett lokalt namn i form av Jens Wickström.

”Härligt att rida på Elmia”

Tävlingen vanns av Bruce Goodin från Nya Zeeland på Bäckatorps Danny V med knapp marginal. Han tog därmed hem segern och en prischeck på 250 000 kronor.

– Det var härligt att rida på Elmia i år. Jag tycker det är roligt att komma tillbaka hit till denna internationella arena. Arrangörerna kommer från ridsporten så de vet vad vi ryttare behöver, dessutom är det en riktigt välorganiserad tävling med en helt fantastiskt svensk publik som är superentusiastiska, säger Goodin i ett pressmeddelande.

Nöjd över evenemanget

Peder Fredricson med hästen Hansson WL slutade tvåa, och han är mycket nöjd över evenemanget efter att ha haft en riktigt bra tävling.

– Det känns som det är sport på riktigt. Alla vill verkligen vinna, det är mycket prispengar. Det har varit en fantastisk bra hästpublik på plats under tävlingarna, säger Fredricson i pressmeddelandet.

Klicka här för att se bildspelet i appen!