- Jag såg först några fåglar längre ut från land, cirka två kilometer. När jag kom närmare trodde jag att det var några dykare som var ute och jag tänkte att vad sjutton gör de här. Sedan när jag kom närmare så såg det ut som tre älgar som simmade, säger Boo Syrén.

Men gissningarna stämde inte. När Boo kom närmare såg han att det var tre vildsvin som var ute och simmade. De var på väg från Huskvarna och hade siktet inställt på land i höjd med Trånghalla.

- Jag åkte sakta närmare dem men stannade när jag var 20 meter ifrån för jag ville inte störa dem. De frustade men hade ganska bra fart i vattnet. Så jag lät dem vara ifred. Det var en upplevelse. Jag har knappt sett vildsvin tidigare och absolut inte i Vättern.

Hade mobilen med mig

- Jag hade mobilen med mig och bestämde mig för att filma dem en stund. Det hade inte varit lätt att komma iland utan bevis. Då undrar väl folk om jag var nykter, skrattar Boo.

Boo Syrén, som är engagerad i Jönköpings Segelsällskap, var på väg till Sjöbohamnen. Och han är imponerad av hur fort vildsvinen simmade.

- När jag höll samma hastighet simmade de i cirka fem kilometer i timmen. Men jag lämnade dem ganska snabbt eftersom jag är djurvän och ville låta dem vara. Men det är klart att man undrar varför de klivit ner i Vättern vid Huskvarna och vill ta sig hela vägen över. Det är ju en bra bit att simma!