Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se Jönköpingsgalan live på Jnytt

 
Jönköpingsgalan 2019
Visa alla artiklar

På lördag anordnas årets Jönköpingsgala. Har du inte möjlighet att vara på plats? Var lugn! Du kan se hela galan live på Jnytt.

På lördag kväll är det återigen dags för glitter och glamour. Det har nämligen blivit dags för årets Jönköpingsgala. Galan har de två senaste åren hållits i Munksjömagasinen, men i år är den tillbaka på Elmia.

Som traditionen bjuder livesänds galan på Jnytt. De tre som lotsar er genom kvällen är programledarna Alexandra Locking och Rebecca Staf samt reportern Tina Gardestand. De pratar med gäster, artister och arrangörer.

– Det är fantastiskt kul att vi återigen är med och sänder galan. Det är en av höjdpunkterna för Jnytt under året, säger Donald Sandström, nyhetschef på Jnytt.

Under kvällen blir det prisutdelningar, artistuppträdanden, mat och mingel. Årets konferencierer är Rachel Mohlin och Thomas Tegnér.

Rachel Mohlin är skådespelare, manusförfattare, imitatör och regissör och har bland annat spelat Kicki i "Vänner och fiender" och Jenny i "Kvarteret Skatan". Tillsammans med koreografen, scenkonstnären, producenten och regissören Thomas Tegnér, kommer hon att hålla i trådarna på scenen.

Coverland, Catalina Blue och Paulo Mendonca står för artistuppträdandena.

"En miljon bildvisningar"

Totalt kommer det att delas ut nio priser. Ett av dem är Jnytts pris för Årets idrottsprestation, där golfspelaren Cajsa Persson, Wetterbygden Basketball och simhopperskan Emma Gullstrand är de tre nominerade finalisterna. De tre har röstats fram av Jnytts läsare som alltså är en enväldig jury.

Redan under tiden som galan pågår läggs de första bildspelen ut på Jnytt, och senare på kvällen kan du se alla bilder från festligheterna.

– Det är många som går in och tittar på våra bildspel. Förra året nådde vi otroliga en miljon bildvisningar, säger Donald Sandström.

Sändningen startar redan klockan 17.15 och pågår fram till cirka 23.00.