– Det finns fyra klätterleder, men tre av dem saknar gamla bultar och toppankare. Dessa vill vi byta ut. Men det är kommunens mark och vi vill få deras välsignelse att göra något med klippan, till exempel röja upp kring den, säger Henric Wahlgren, ordförande i Jönköpings klätterklubb.

Jönköpings klätterklubb har fått utmärkelsen ”Bergsportspriset Årets klubb 2017” för bland annat avtalet mellan klubben och Jönköpings kommun kring klätterklippan i Vattenledningsparken.

Lisa Bergström, fritidsstateg i Jönköpings kommun, och Anders Strandh, skogsförvaltare, är positiva till att hjälpa till att röja upp kring klätterväggen.

– Klätterklubben hörde av sig till oss om klätterväggen och ville ha hjälp att röja upp. Det ska vi nu göra så att klätterväggen blir mer tillgänglig. Vi ska också sätta upp en skylt om djur- och växtlivet i området, berättar Anders Strandh.

Tanken är att locka ut fler personer i naturen.

– Vi vill bli Sveriges bästa kommun på friluftsliv. Att få ut fler personer i friluftslivet är bra för folkhälsan och gör också kommunen attraktivare, säger Lisa Bergström.

Se Henric Wahlgren klättra nerför den nya klätterväggen i tv-klippet.