- Själva resultatet år inte viktigt i en sådan här match. Vi hade kunnat göra betydligt fler mål genom att spela fysiskt och mata ner bollar i deras försvar. Men det hade vi inte haft så stor nytta av. Istället vill jag se prestationer och en tanke i vårt spel, att vi gör de där sakerna som vi kommit överens om, analyserade J-Södras tränare Andreas Brännström efter matchen.

- Det är klart att det ska vara stor skillnad och det var det också. Men jag tycker att ungdomarna stod upp riktigt bra.

Internmatchen mot U19-laget var ett sätt att bryta mönstret i dessa coronatider. Ytterligare träningsmatcher är inplanerade, men annars är det som tränare Brännström säger. Man får ta en dag i taget.

Nytt beslut

- Så är det. Det kan komma ett nytt beslut vilken dag som helst och då gäller inte det som har varit tidigare. Det är bara att anpassa sig och göra det bästa av situationen.

J-Södras A-lag skapade gott om chanser. Tillräckligt för att kunna göra betydligt fler än de fem mål som man nu gjorde.

Bild 1 av 12

- Vi kanske skulle ha gjort fem mål till. Så mycket skapade vi, tyckte anfallaren Dzenis Kozica som trots allt var nöjd med att få spela fotboll.

- Ja, det här är ju en konstig situation för oss. Vi skulle egentligen haft seriepremiär nu men i stället får vi hålla humöret och spelet uppe på annat sätt. Det kommer ta många månader innan vi kan spela fotboll igen och det är givetvis tråkigt. Men det är lika för alla.

Dzenis Kozica hade, precis som hela J-Södra, ganska gott om målchanser. Men det stannade vid fem mål.

Viktigt att få spela

- Jag tror att alla håller med om att resultatet spelar inte så stor roll. Det var roligt att få spela fotboll, det är ju det man vill.

Andreas Brännström konstaterade också att matchen mellan ”de unga och de gamla” slutade i vänskaplig anda. Inga hårda ord eller efterslängar.

- Vi kan umgås i morgon också utan problem. Dessutom finns det ju några grabbar i det här unga laget som brukar träna med A-laget så vi känner varandra väl.