Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segerskytt för HV: ”En skön känsla”

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

ÄNGELHOLM. Sebastian Wännström gjorde säsongens tredje mål. Och det råder ingen tvekan om att det var årets hittills viktigaste fullträff för HV71:s spjutspets. Fullträffen innebar slutet på en fem matcher lång förlustsvit för Jönköpingslaget.

Det var inte det hårdaste. Det var inte det vackraste. Men det var kanske säsongens hittills viktigaste mål för Sebastian Wännström.

– Det var en skön känsla. Det var skönt att få in den, säger Wännström.

HV71:s nummer 73 höll sig framme vid Justin Pogge och tryckte i den tredje perioden in 1–0 på en studsande och hoppande puck.

Målet – som var forwardens tredje för säsongen – blev matchvinnande. HV71 tog därmed sin första seger efter fem raka förluster och ett tränarbyte där Johan Lindbom fått lämna plats för Stephan ”Lillis” Lundh.

– Det var skönt att få göra mål. Det har varit en hackig säsong och jag har åkt ut och in i lineupen under året. Så det var skönt att få sätta dit den, säger Wännström.

När Wännström till slut fick trissan mellan benskydden på den annars så täta Pogge i hemmakassen ledde till ett stort jubel bland gästerna i ett då ganska tyst Lindab arena.

Burop efter segermålet

Men det dröjde inte många sekunder innan hemmafansen lät buropen lämna halsen i ett nästan öronbedövande oväsen.

Anledningen? De tyckte att Wännström var offside i målgården.

Och visst var HV-forwarden inne och nosade på Pogges område. Men då han inte störde hemmalagets målvakt och höll skridskorna på precis rätt sida valde domarna – utan videogranskning – att döma mål.

– Jag hörde publiken, det gjorde jag. Men ingenting på isen. Jag har skridskorna på linjen så jag tror det ska vara lugnt, säger Wännström.

Segern var visserligen på många sätt ett skönt trendbrott för HV71 efter den turbulenta tiden som varit.

Men samtidigt visade laget upp liknande tendenser som under stora delar av säsongen hittills. Laget sköt hela 34 skott mot Rögleburen men lyckades alltså bara mäkta med en fullträff – och en ganska lös sådan.

”Vi har bra energi”

Under den första halvan av matchen var gästernas försök ofta från backposition där Pogge hade fri sikt och enkelt kunde fånga in pucken.

Efter omkring halva matchen utmanade HV på andra sätt än tidigare och kunde också stundtals trycka tillbaka hemmalaget djupt ned i zon.

Fast Rögle saknade inte chanser och kunde om det inte varit för en storspelande Jonas Gunnarsson gjort flera mål.

– Vi trycker på men det gör även Rögle. Men i det stora hela gör vi en okej bortafajt. Vi tar tre poäng efter att vi vinner med 1–0. Så kommer det att se ut ibland. Framför allt på bortaplan. Men det gick lite fram och tillbaka, säger Wännström.

Härnäst väntar ett möte med Smålandsrivalen Växjö hemma i Kinnarps arena på lördag. Och det är ett rejält lättat HV71 som nu vänder hemåt.

– Jag tycker vi har bra energi. Vi vet att vi har något bra på gång och att vi är ett bra lag. Träningarna har sett bra ut. Oavsett om vi vinner eller förlorar måste vi se framåt. Vi vet vad vi kan. Spelar vi vår hockey så vinner vi också matcher, säger Wännström.

JnyttTV. Hör Mattias Tedenbys och Stephan ”Lillis” Lundhs tankar efter matchen.