Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sent mål när J-Södra förlorade

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra förlorade bortamatchen mot Djurgården med 1–0. Hemmalaget satte segermålet med sex minuter kvar av matchen. J-Södra fick dessutom Erik Moberg skadad.

Svenska cupen är över för Jönköpings Södra. Man slutar sist i gruppen med en inspelad poäng efter att man förlorade första matchen mot Frej innan man kryssade mot Degerfors i förra helgen.

I dag blev det åter förlust då laget åkte till Stockholm för att möta Djurgården på Tele 2 Arena.

Jönköpings Södra gjorde en bra förstahalvlek mot Djurgården. Med lite flyt hade också J-Södra haft med sig ett ledningsmål från den första halvleken, framför allt var det Fredrik Olsson som hade ett par fina lägen. Men 0-0 stod sig halvleken ut, en halvlek där J-Södra också drabbades av ett tungt avbräck då nyförvärvet från Viborg, mittbacken Erik Moberg, tvingades utgå med en fotskada.

– Han hade väldigt ont i foten, det är inte bra, sa J-Södras tränare Jörgen Wålemark till Cmore i paus.

– Jag har ruskigt ont. Förhoppningsvis kommer vi upp till sjukhuset för att röntga i kväll, sa Erik Moberg själv till Jnytt.

Moberg hoppade upp för att nicka och när han landade vred han till foten på något sätt, något som gör att foten svullnade upp på såväl insida som utsida.

Satte högre press

I den andra halvleken tog hemmalaget Djurgården över spelet allt mer och till slut gav det också resultat.

– De kom ut och satte lite högre press. De tryckte upp fler och samlade andrabollar. Vi föll automatiskt ner. Första kvarten skapade de lite chanser. Jag tycker att tiominutersperioden innan de gjorde 1–0 tog vi tag i det lite, sa Tom Siwe till Jnytt efter matchen.

Djurgården tilldelades en frispark i farligt läge och Kevin Walker stegade fram. Walkers frispark blev till ett riktigt drömmål där J-Södras målvakt Frank Pettersson var helt utan chans.

Matchens enda mål kom i slutet av matchen då Kevin Walker satte en frispark helt otagbar för Frank Pettersson i J-Södras mål.

– Det var inte mycket att säga om., det var bara att applådera, sa Tom Siwe om Walkers frisparksmål.

Siwe var på det stora hela nöjd med hur J-Södra agerade.

– Jag tycker att vi har jättebra koll. Det är vår första match på snabbt konstgräs, då är det ingen mening att pressa för högt. Vi lät dem ha boll, så kunde vi pressa inifrån och ut. Vi kom upp ganska bra, jag tyckte att vi var lugna och fina med boll när vi hade den.

Matchen var betydelselös för J-Södras del ur den aspekten att laget inte hade någon möjlighet att ta sig vidare i cupen, men Tom Siwe tyckte ändå att matchen hade stor betydelse.

– Den var viktig för oss, vi kom ut på bra matta och visade att vi kunde spela fotboll. Det var roligt att spela, sa han.

– Jag är väldigt nöjd med matchen, det är klart att man vill vinna men om vi går på prestationen så höjde vi oss rejält gentemot förra veckan. Vi fick springa många meter men vi hängde med Djurgården på ett bra sätt, sa tränaren Jörgen Wålemark till Jnytt efter matchen.