På tisdagskvällen sparkade fotbollssäsongen igång i Jönköping när J-Södra tog emot Halmstad i ett möte mellan två tippade topplag i superettan.

Halmstad fick en gyllene möjlighet att ta ledningen efter 20 minuters spel. Domaren pekade på straffpunkten sedan Erik Ahlstrand gått omkull efter en duell med Jesper Svensson i straffområdet. Pontus Silfwer lyckades inte göra mål på straffen sedan Frank Pettersson slängt sig åt rätt håll, och därefter nickade Joakim Karlsson undan returen.

– Vi pratade lite grann innan. Charbel (Abraham, assisterande tränaren) hade tittat en del och scoutat och det fanns lite möjliga scenarion. Räddningen var viktig där men tyvärr gav den inga poäng, säger Pettersson om straffsituationen.

Nådde högst på inlägg

Hallänningarna var klart närmast att spräcka målnollan i första halvlek, hade förutom straffen en boll i stolpen, ett distansskott som Pettersson fick göra en bra räddning på och ett farligt avslut på en omställning.

J-Södra jämnade ut spelet efter att ha varit tillbakapressat till en början men hade svårt att leverera rätt bollar till anfallsduon Fabio Gama och Daryl Smylie.

I andra halvlek var det länge chansfattigt. Efter 64 minuter var Halmstad återigen nära att ledningen när Emil Tot Wikström träffade stolpen, och tio minuter senare hade Sadat Karim en nick på mål.

Till slut föll ett mål – och det var nämnde Karim som spräckte nollan när han nådde högst på ett inlägg och nickskarvade bollen i mål.

– De var först på ett inlägg. Det gick väldigt fort där, och det är för tidigt att säga något. Vi analyserar i morgon om vi kunde ha gjort något annorlunda, säger Pettersson.

”Fick inte till någon forcering”

0-1 stod sig, och det innebär att J-Södra tvingades gå av planen som ett förlorande lag.

– Så här nära inpå är det klart att jag är besviken på att vi inte fick med oss något, säger Södrakeepern.

Syftar du på resultatet eller prestationen?

– Resultatet så klart. Utifrån den fotboll som går att spela gjorde vi framför allt försvarsmässigt en bra match. Därför är det surt att vi inte fick med oss något.

J-Södra hade svårt att få till något etablerat anfallsspel och skapade knappt inte en enda riktigt farlig målchans på hela andra halvlek. Det bästa läget kom på tilläggstid då Joakim Karlsson sköt över mål på en andraboll efter en frispark.

– Vi gjorde inte mål och fick inte till någon riktig forcering. Men vi fokuserar på det vi gjorde bra. Vi hade ett bra försvarsspel runt den egna boxen. Det blev lite mer kamp än skönspel matchen igenom, säger Frank Pettersson, som alltså gjorde en del fina räddningar under matchens gång.

– Det var okej, men det känns surt att straffräddningen inte blev värt något i slutändan. Vi har ett helt lag som försvarade sig bra och gjorde det lätt för mig.

JnyttTV: Presskonferens med J-Södras tränare Andreas Brännström och Halmstads Igor Krulj.

Klicka här för att se bildspelet i appen!

Jönköpings Södra förlorade med 0-1 mot Halmstad på Stadsparksvallen. Efteråt lämnade spelarna planen med tunga steg.

Foto David Wreland