Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sexköpande polis riskerar avsked

En man i 40-årsåldern åtalas i Jönköpings tingsrätt, misstänkt för köp av sexuell tjänst. Mannen arbetar som polis, dock inte i den region som Jönköping tillhör.

Det var i början av november som 40-åringen enligt åklagaren försökte att ”köpa en tillfällig sexuell förbindelse mot ersättning”, som det står i stämningsansökan. Mannen togs på bar gärning när polisen hade spaning på en lägenhet.

I anmälan framgår att mannen hade stämt träff med en kvinna på söder i Jönköping i en lägenhet och att de också hade kommit överens om ett pris för den den sexuella tjänsten.

Mannen förnekar dock gärningen och han bestrider även ansvar för brottet.

Gjort upp affären

Åklagaren påpekar i sin bevisning att det finns en sms-konversation mellan mannen och kvinnan. Den visar bland annat att de båda gjort upp om ”affären” innan man träffades på den aktuella adressen.

I förhör har en polisassistent berättat om sina iakttagelser som styrker gärningen.

Ett förhör har även hållits med kvinnan som även det styrker gärningen. Kvinnan har uppgett att de båda haft en sexuell förbindelse.

Åklagaren har i målet även begärt in ett yttrande från Polisens Ansvarsnämnd, PAN. Om han fälls för brottet riskerar han att få avsked som polis.