Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siösteen klar för Sparks

Wetterbygden Sparks har gjort klart med en ersättare för Clara Eidstedt som för två veckor sedan meddelade att hon tar en timeout från basketen på obestämd tid. Lisa Siösteen från Norrort Basket ansluter till Sparks.

För två veckor meddelade Clara Eidstedt att hon lämnade Wetterbygden Sparks för att ta en time-out från basketen. Nu har klubben gjort klart med en ersättare det blir den 20-åriga forwarden Lisa Siösteen från Norrort Basket.

Lisa Siösteen kommer till spel i Wetterbygden Sparks efter att ha varit Norrort Basket bästa spelare rent statistiskt under föregående säsong. Hon startade Norrort Baskets samtliga 23 matcher och snittade 13,1 poäng och 5,6 returer på drygt 29 minuters speltid per match.

Det ska nu bli spännande att se vad Lisa kan uträtta när hon nu återförenas med sin gamle coach Francisco Pinto som hon hade under sina två år i Alvik Basket i Basketligan dam säsongerna 2014-2016, skriver klubben i ett pressmeddelande.

"Tufft att hitta ersättare"

Wetterbygden Basketballs sportchef, Dennis Aulander, kommenterar Lisa Siösteens inträde i Sparks på följande sätt:

– Att hitta en ersättare med så kort varsel och dessutom under denna tiden på året när de flesta trupperna satts, har naturligtvis varit en utmaning god som någon. Vi tror dock att vi hittat en fullgod ersättare till Clara i Lisa Siösteen vilket egentligen varit möjligt tack vare hennes och Frasses tidigare samarbete. I Lisa får vi in ytterligare rutin i vårt lagbygge, en spelare som vet hur det fungerar på den nivån vi eftersträvar att spela på inom snar framtid.