Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Självmål sänkte Mariebo

Mariebo IK hade mycket av spelet men lyckades inte få bollen i mål. I stället blev ett snöpligt självmål avgörande i 0-1-förlusten mot IFK Norrköping. – Det känns som att det inte händer så mycket längst fram, säger anfallaren Ida Andersson besviket efteråt.

Båda lagen stod på tolv poäng inför måndagskvällens drabbning och jagade nu poäng för att närma sig serieledande Bergdalen.

Norrköping öppnade matchen bäst, hade en boll i stolpen och fick ett mål bortdömt för offside. Men MIK kom successivt in mer i matchen, kom efter ett tag i anfallsvåg efter anfallsvåg. Men det sista saknades. Trots mycket boll var de riktigt heta målchanserna lätträknade.

– Vi är inte tillräckligt heta längst fram. Alla vill att bollen ska in men vi saknar det sista lilla extra. Det känns som att jag var ensam längst fram i första. Jag skulle ha legat högre upp från början, det blev bättre i andra när jag låg mellan deras mittbackar, säger Ida Andersson.

Stötte bollen i eget mål

Andersson hade en boll som touchade stolpen i första halvlek. Efter paus hade Tilda Holmér ett jätteläge där hon inte fick till avslutet och två lägen där hon blev avvinkad för offside. Mycket mer än så skapades inte.

– Vi behöver bli bättre i sista tredjedelen och skapa fler målchanser. Det känns som att det inte händer så mycket längst fram, suckar Ida Andersson.

Efter en timmes spel föll matchens enda mål när en olycklig Amanda Bjurek stötte bollen i eget mål från nära håll efter ett inlägg.

– Det känns riktigt surt att vi har marginalerna mot oss. Jag tycker ändå att vi spelade helt okej. Men skärpan i sista tredjedelen är inte tillräckligt bra. Dessutom var passningarna inte hundraprocentiga, de gick antingen ut över linjen eller på motståndarna. Vi behöver spela smartare och ha instick i mitten för att skapa klara målchanser, säger Andersson.

”Riktigt jäkla surt”

Efter målet kom MIK inte upp i samma nivå och Norrköping behöll sin 1-0-ledning tiden ut.

– Det känns riktigt jäkla surt. Jag känner en stor besvikelse. Det här var inte så bra. Det bästa hade varit om vi tagit tre poäng, i sådana fall hade vi kommit förbi dem. Även ett oavgjort resultat hade känts okej, säger Andersson.

Den här förlusten kan bli dyrbar för MIK, som nu är hela sex poäng bakom Bergdalen.

– Det är bara att komma igen. Serien är lång, och i år händer det mycket. Det känns som att alla slår alla, vi får inte ge upp redan nu. Vi har redan förlorat tre matcher, och det är inte vad vi har tänkt. Vi borde ha fått med oss fler poäng, säger Ida Andersson.