Annons

Annons

Annons

Coronaviruset

Sjuksköterskan Frida reagerar efter vårdens osäkra semesterplaner: ”Vore katastrof – många har jobbat över sin maxkapacitet länge”

Sjuksköterskan Frida Moisto reagerar på Vårdförbundets oro kring Region Jönköpings läns planer för de anställdas semester.

– Det vore katastrof om den återhämtningen vi behöver nu skulle utebli. Nu är det upp till bevis för politikerna att lösa det här, säger hon.

Frida Moisto arbetar som sjuksköterska på Ryhov. Hon trycker på vikten att de anställda behöver sin semester i sommar. Foto: Elin Elderud.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Agnes Fäldt

Annons

Vårdförbundet har uttryckt sin oro över att regionledningens planer för sommaren. Avdelningsordförande Iréne Sjövall Sanned har tidigare sagt till tidningen att de framfört till arbetsgivaren att plan A som man lagt fram och som utgår ifrån ett normalläge, inte kommer att hålla. Det ser förbundet redan nu. Även innan pandemin såg de att det var stor brist på iva-sjuksköterskor. Redan då var man inne och täckte för varandra. Även om vi inte hade haft en pandemi så hade inte bemanningen räckt till, menar facket.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan