Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjunde raka förlusten för Sparks

Wetterbygden Sparks har fortfarande inte vunnit under 2019 och på lördagen blev det förlust med 20 poäng mot sjundeplacerade Telge Basket. Matchen avgjordes i den andra och tredje perioden då Wetterbygden blev ifrånsprungna.

Wetterbygden Sparks, nia i tabellen inför helgens matcher, tog sig på lördagen till Södertälje för bortamatch mot Telge Basket, sjua i tabellen. Inför matchen hade Huskvarnalaget sex raka förluster.

Den första perioden var relativt jämn, Telge ledde med 18-11 i slutminuterna av perioden, men Sparks tog sig upp till 18-15 innan paus.

I den andra perioden sprang Telge ifrån Sparks. Caroline Uhrström satte ett av två straffkast och siffrorna var då 20-18. Nästa bortapoäng dröjde drygt tre minuter och när Lollo Halvarsson sänkte en layup var ställningen 35-20. Den andra perioden slutade 24-12 och efter halva matchen var ställningen 42-27.

Avgjort efter tre perioder

I den tredje perioden fortsatte Telge ösa på och Sparks hade inte mycket att sätta emot. Hemmalaget vann tredje perioden med 20-12 och hade 62-39 inför den fjärde.

– Vi måste vara bättre i returtagningen så de inte få så många andrachanser. Vi ger bort för många andrachanser och det är en nyckel i matchen, säger Sparks tränare Francisco Pinto.

Matchen var såklart avgjord och det blev ingen dramatik i avslutningsperioden. Wetterbygden putsade dock till siffrorna och vann perioden med 15-12. Matchen slutade dock i storförlust, Telge vann med 74-54.

– Jag tycker Telge vinner välförtjänt och vi har svårt att stoppa Klara (Lundquist) och vi klarar inte av att vinna returerna vi behövde, säger Pinto.

Vad behöver ni göra för att vända förlusttrenden?

– Spela bättre. Vi måste göra det vi ska ännu bättre.