Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domen: Nyförvärvet borta länge

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södras nyförvärv Erik Moberg är skadad. Nu ger lagläkaren Lars-Göran Hassel sin dom. – Som minimum är han borta två månader, vi får följa det under våren, säger han till Jnytt.

Erik Moberg, ett av de tyngsta nyförvärven som Jönköpings Södra presenterade inför säsongen 2018, tvingades utgå redan i den första halvleken i den avslutande cupmatchen borta mot Djurgården i lördags.

Anledningen var en fotskada han ådrog sig i samband med att han landade efter en nickduell. Moberg röntgades under lördagskvällen i Jönköping.

– Det var ingen fraktur i alla fall, det var skönt, säger 31-årige mittbacken till Jnytt i söndags.

Erik Moberg har förvisso ingen fraktur men han har en allvarlig fotskada, det bekräftar J-Södras lagläkare Lars-Göran Hassel för Jnytt.

– Erik har en skada i fotleden, det är inte en enkel stukning. Han har ingen fraktur, men han har ledbandsskador både på in- och utsidan. Som minimum är han borta i två månader, vi får följa det under våren, säger Hassel.

Än har inte svullnaden lagt sig och Erik Moberg har fått en speciell ortos och han ska så snart det är möjligt att börja träna ordentligt med sjukgymnast.

– Sen följer vi efter hand. Min erfarenhet är att det är minst två månader, det kan bli mer. Det vet vi inte. Det är viktigt att få ner svullnaden, säger Lars-Göran Hassel.