Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung man åtalas efter våld mot vakt

När en man blev avvisad från en krog i centrala Jönköping gick han till fysisk attack mot en ordningsvakt och skrek rasistiska glåpord till en annan vakt.

Händelsen utspelade sig i februari tidigare i år vid ett uteställe i Jönköping. En man född 1998, hemmahörande i Nässjö kommun, blev avvisad från utestället och ska därefter som en hämnd ha gått till fysisk och verbal attack mot vakterna.

Mannen ska enligt stämningsansökan ha slagit den ena vakten med ett knytnävsslag som träffade ordningsvakten i ansiktet. När en annan vakt då omhändertog den misstänkte mannen ska den misstänkte personen ha spottat vakten i ansiktet.

Enligt stämningsansökan ska mannen även ropat "Sieg heil", "svartskallar" och "judejävel". Åklagarsidan menar att eftersom det inträffade på allmän plats och flera personer befann sig i närheten så går det att applicera rubriceringen hets mot folkgrupp.

Mannen åtalas för det, förgripelse mot tjänsteman och våld mot tjänsteman.

Den ena vakten åberopbar 5 000 kronor i skadestånd och den andra vakten 5 500 kronor. Som bevis ska det bland annat finnas en film.

Den misstänkta mannen har i förhör uppgett att han inte minns något från händelsen.