Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyttekungen drar utomlands

Simon Karlsson Adjei lämnar Assyriska – och Sverige. Forwarden är klar för spel i York9 FC i Kanada.

Han gjorde 30 mål i division 2 och var en starkt bidragande orsak till att Assyriska IK tog steget upp i division 1.

Men något vidare spel i Assyriska blir det inte. Det blir inte heller spel i Jönköpings Södra dit 25-åringen hade blivit inbjuden att provträna.

Adjei Karlsson är nämligen klar för spel i Kanada. Klubben York9 FC skriver på sin hemsida att skyttekungen är klar för klubben.

– När vi började att prata med honom trodde vi att vi skulle få slåss med några superettanklubbar. Så vi åkte till Sverige, träffade honom och berättade om vår plan och vår vision. Efter det har han sagt att han vill till Kanada, säger Jimmy Brennan, coach för York9, till klubbens hemsida.

Adjei Karlsson har tidigare spelat i Kanada när han 2016 representerade Aurora FC där Brennan var tränare. York tillhör den kanadensiska storstaden Toronto. Även Aurora ligger i närheten av staden.

– Hade jag bara velat upptäcka en ny stad hade jag valt en annan stad. Jag är bara här för fotbollen för att jag tror på det. Jag kommer att jobba stenhårt hela tiden, säger Karlsson Adjei.

York9 är ett av lagen som kommer att delta i den nya ligan som går under namnet Canadian Premier League.

– Den här nya ligan blir mer än bara en häftig upplevelse. Jag tror att om jag jobbar hårt och får ihop laget som en familj så kan vi gå långt, säger Karlsson Adjei.

Enligt York9 ska klubbar i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Albanien och Kambodja varit ute efter skyttekungen.

Läs även